Японската корпорация ТОА е създадена през 1934 година, като началото е поставено с производството на високоговорители, микрофони и усилватели. Оттогава досега , в продължение на 80 години компанията се развива в сферата на комуникациите и аудио технологиите, и в момента е един от водещите производители в света на високотехнологични системи за звук , излъчване на аудио сигнал и комуникация.

Споделянето на информация и съобщения бързо и ефективно е от жизненоважно значение в натоварени обществени пространства, където голям брой хора идват и си отиват с главозамайваща скорост. Повторените безброй пъти съобщения и други видове аудио и видео формати с информация и клипове , използвани в тези пространства, които често се приемат за даденост, са от съществено значение за подпомагане на хората да се ориентират с най-малко стрес и объркване. Освен това, също както развитието на мощни мрежи е освободило нашите комуникации от традиционните понятия за време и разстояние, драматичните постижения в информационните технологии ежедневно разширяват нашите възможности за обмен на съобщения във все по-сложни нови сценарии. Сред тези постижения, TOA съчетава технологии за виждане, чуване, и общуване чрез уникални и оригинални начини за създаване на информационни системи за комуникация.

ТОА  - водещ световен производител  на аудио техника

Основни линии продукти на ТОА са усилватели, говорители за фоново озвучаване, излъчване на съобщения, професионални системи за звук , безжични микрофони и конферентни системи, интерком системи, смесителни пултове, системи за гласово оповестяване, мегафони, аудио сигнал процесори.

Цялата тази гама от професионални и високо технологични решения се разработват с японска прецизност и надеждност. Това ги е превърнало във водещ фактор при избора на комуникационно и звуково оборудване за големи обществени обекти – летища, гари, търговски центрове, университети и училища, театрални и конферетни зали по целия свят.

ТОА са първата компания в света създала цялостна система за гласово оповестяване и евакуация сертифицирана по стандарта EN-54. Чрез тази система става възможно в случай на пожар или авария в голям обект със струпване на хора да се извърши гласово управлявана евакуация на хора, което е начин за минимизиране  на пострадалите при масова психоза .

С не по-малка значимост е високотехнологичната система за Интерком чрез IP базирана комуникация, контрол на достъп, възможност за връзка с пожарна и полиция . Това я прави едно от най-универалните решения, когато се говори за безопасност в училища, затвори и обекти със специално значение.

Грижата в инженерните разработки за малките крайни потребители не е на последно място и доказателство за това е малката, но универсална и много значима безжична система в помощ на училищата. Тя предотвратява професионалните затруднения на учители при работа в шумни зали – малката система е предвидена да увеличава на гласа на учителите и да облекчи многократно преподаването чрез използване на инфраред технология.

ТОА разполага с добре развита мрежа от търговски представителства и дитрибутори в цял свят, предлагайки модерни, полезни, познати и достъпни решения за комуникация и сигурност. с високо ниво на  предлагане ,поддръжка и обслужване.