Образователна инфраструктура

Оборудване за училища - озвучителни системи и електронен звънец

Множество обекти в областта на образователната ифраструктура са  с оборудване ТОА.

Безжична система "С грижа за учителите"

Система за преподаване "С грижа за учителите"Система за преподаване "С грижа за учителите"

Безжичните системи за преподаване на ТОА, са разработени с грижа към високонатоварения труд на всеки учител. Професионалната заболеваемост свързана с дългогодишно гласово и слухово натоварване и стрес е особено висока за българския учител, и едно от нещата, което се пренебрегват, въпреки неприятните последствия. Безжичните системи дават възможност с малко устройство, закачено с клипс на дрехата, гласът да се чува отлично, без да бъде повишен и напрегнат, като се излъчва от специален говорител монтиран на тавана на класната стая. Решението е простичко и изключително полезно.

Училищна озвучителна система за коридори и електронен звънец

Множество училища осъвременяват системите си за училищен звънец и съобщения, въвеждайки електронен училищен звънец , съчетан със система за фоново озвучаване и излъчване на съобщения. Про Аудио има специализирано и надеждно решение за електронен училищен звънец и оборудване за фоново-озвучителни системи.  Със специално устройство MY music player се въвежда различен график за часовете и звън за начало и край, не се нуждае от компютър и е с допълнителна функция за online-сверяване с time-server. Решението  за училищен звънец е съчетано с продукти на ТОА - високоговорители и усилватели , които ще осигурят спокоен качествен звук и среда за работа.  

Система за комуникация и сигурност в училище

Система за комуникация  и сигурност N-8000 за училищеСистема за комуникация  и сигурност N-8000 за училищеСистема за комуникация  и сигурност N-8000 за училищеСистема за комуникация  и сигурност N-8000 за училище

Образователните обекти в зависимост от мащаба си  имат необходимост от съвременни системи за комуникация, излъчване на съобщения и спешна евакуация.Системите на ТОА дават възможност за това чрез мрежова свързаност, ниско ниво на разходи и висококачествени продукти. N-8000 предлага IP базиран контрол от всяка точка и интерфейси за всяко необходимо приложение. 

Система за гласово оповестяване и евакуация TOA VM-3000 по EN 54 в училища

Система за гласово оповестяване  ТОА VM-3000Задължително оборудване за оповестителна система по EN60849 и Наредба 1971 TOA VM-3000Схема - оповестителна система училище EN 54 TOA VM-3000Блок-схема система оповестяване за училище TOA VM-3000

Според Наредба Iz 1971 Системите за гласово оповестяване в бългaрските  училища се проектират според изискванията на стандарт EN 60849. Особено е важно  вярното изчисление за звуковото налягане и най-вече речевата разбираемост, за излъчване на надеждни съобщения за евакуация на нашите деца, в случай на извънредна ситуация. Мощността на централните устройства трябва да се определя от мощността на предвидените говорители. Спестяването на мощност идва от използване на високоговорители с по-висока чувствителност  измерена в dB и задълителен параметър на сертифицираните по EN 54 високоговорители. 

Емайл за достъп

За достъп до специалните файлове в работен формат, моля впишете вашия E-mail в полето и ще Ви изпратим необходимата информация.